انجمن زنان زمین  land of women

انجمن زنان زمین land of women

مسائل زیست محیطی
انجمن زنان زمین  land of women

انجمن زنان زمین land of women

مسائل زیست محیطی

آشغال ها و آدم ها

آشغال ها و آدم ها

آیا شما زباله های خطرناک خانگی را می شناسید ؟ آیا میدانید که باید با آنها چه کنید؟ آیا می دانید اگر زباله های خطرناک خانگی به درستی شناخته و دفع نشوند، می توانند از طریق آب یا سایر خوراکی ها به چرخه زندگی باز گردند و موجب ابتلای شما به مننژیت ، التهاب ریه، وبا و حتی سرطان شوند ؟ بهتر است بدانید که پسماند و مواد مضر برخی از زباله های خطرناک خانگی که به درستی تفکیک و دفع نمی شوند ، از طریق ورود به آب های زیر زمینی یا نفوذ به گوشت دامی که در زمین های اطراف دفن زباله ها چرا می کنند، می توانید موجب ابتلای ما به انواع بیماری ها شوند.

با وجود مشکلاتی که در بالا به برخی از آنها اشاره شد، کارشناسان می گویند شما می توانید با به کار بردن برخی توصیه های ساده و با مدیریت صحیح زباله های منزلتان ، تا حد زیادی از این اتفاق پیشگیری کنید:

1.   لامپ های کم مصرف و لامپ های مهتابی جیوه دارند و می توانند بخارهای سمی متصاعد کنند (( هنگام حمل یا نصب این لامپ ها باید مراقب باشید تا از دستتان نیفتند و نشکنند)) این توصیه اتحادیه اروپا به تمام اروپایی هاست که چند سالی است بر اساس قوانین این اتحادیه ، موظف شده اند لامپ های قدیمی و پرمصرف را با لامپ های کم مصرف  و البته حاوی جیوه ،جایگزین کنند . دانشمندان آلمانی به مطالعاتی که روی لامپ های فلورسنت انجام دادند به این نتیجه رسیدند  که اگر این لامپ ها در محیط داخلی منزل بشکنند ،20برابر بیشتر از حد مجاز، بخارهای سمی متصاعد می کنند.

2.   باتری های حاوی مواد سمی و خطرناکی مانند سرب،جیوه،کادمیوم و لیتیوم هستند و اگر از سایر زباله ها تفکیک نشوند و با آنها داخل زمین دفن شوند ، ترکیبات سمی موجود در آنها به مرور زمان به داخل خاک و آب های رودخانه ای یا زیر زمینی نفوذ می کند و باعث آلودگی آب و خاک و بدن افرادی که به هر نحو، خورد و خوراکشان از آن آب و خاک است ، خواهد شد.

3.   زباله های عفونی فقط مخصوص بیمارستان ها نیستند وما در خانه هم زباله عفونی داریم . اگر در خانه تان بیماری داشته باشید که در منزل کارهای درمانی مربوط به او مانند تزریق آمپول را انجام می دهید ، بهتر است بدانید که سرنگ های خالی می توانند یکی از خطرناک ترین زباله های خانگی باشند و به راحتی باعث انتقال بیماری های عفونی به سایر اعضای خانواده ،ماموران جمع آوری زباله یا حتی کارگران بخش تفکیک زباله در کارخانه ها بشوند

4.   قطعات رایانه و الکترونیکی حاوی سرب و مواد شیمیایی و قوطی های رنگ و اسپری قابل اشتعال هم که برای سلامت محیط زیست و لایه ازن بسیار مضر هستند از دیگر زباله های خانگی خطرناک به حساب می آیند.

5.   مثلاً داروها یکی از زباله های خطرناک خانگی هستند که خیلی از مردم یا آنها را خود سرانه و مازاد بر نیازشان می خرند یا داروی تجویز شده را تا آخر مصرف نمی کنند و با دور ریختن آنها،سلامت محیط زیست و البته خودشان را به خطر می اندازند.

با زباله های خطرناک چه کنیم ؟    

بر اساس هشدارهای وزارت بهداشت انگلیس ،به هیچ وجه نباید لامپ های مهتابی ،کم مصرف و فلورسنت سوخته و خراب را بشکنید چون این کار با عث انتشار بخار سمی جیوه به داخل منزلتان می شوید . اگر این لامپ های به طور اتفاقی از دستتان یا از روی میز کار افتادند و شکستند بهتر است بلافاصله در و پنجره ها رابه مدت 15 دقیقه باز بگذارید و از خانه خارج شوید  و پس از آن در حالی که ماسک زده و دستکش پلاستیکی به دست کرده اید به خانه بازگردید. بقایای لامپ شکسته را درون نایلون محکم بریزید ، آن را سفت گره بزنید و به نزدیک ترین پایگاه بازیافت زباله تحویل بدهید. بهتر است برای حفظ سلامت خودتان و محیط زیست باتری های فاسد، قطعات کامپیوتری یا الکترونیکی خراب و قوطی های رنگ و اسپری را هم در نایلون های جداگانه قرار دهید و به پایگاه های بازیافت زباله در هر محله ای ببرید این پایگاهها در صورت دریافت زباله های خطرناک و خشک خانگی ، به صورت رایگان به شما نایلون های زباله یا مواد شوینده می دهند . شما باید زباله های عفونی مانند تیغ اصلاح، سرنگ و پنبه ای را هم که با آن کار تزریق را انجام داده اید ، درون نایلون محکمی بریزید و آن را به درمانگاه یا بیمارستان نزدیک منزلتان تحویل دهید. یادتان نرود که پیش از دور انداختن سرنگ و سوزن،در پوش سوزن را بگذارید و تیغ اصلاحتان را هم درون کاغذ محکمی بپیچید تا باعث آ سیب به افراد دیگر و انتقال بیماری های عفونی نشوند .

در بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا ، آمریکا و کانادا هر روز تبلیغات گسترده ای از طریق رسانه ها و مطبوعات برای شناساندن زباله های خطرناک خانگی به مردم و چگونگی برخورد با آنها انجام می شود . کاری که به نظر می رسد اگر به زودی در کشور ما هم انجام نشود ، عواقب جبران ناپذیری برای مردم ،دولت و محیط زیست مان در پی خواهد داشت . جالب است که بدانید در کانادا، زباله ها کد رنگ می خورند و مردم زباله هایشان را بر  اساس مواد تشکیل دهنده ، دورن کیسه های زباله رنگی جداگانه ای می ریزند . مثلاً کیسه های سبز ، مخصوص زباله های خیس تجزیه پذیر در محیط زیست مانند پوست میوه ها یا باقی مانده غذاها هستند .کیسه های قرمز به زباله های خشک غیر عفونی و غیررسمی مانند بطری های آب و نوشابه ، لباس های کهنه یا سایر مواد دور ریختنی تجریه ناپذیر در محیط زیست اختصاص دارند و درنهایت ، مردم زباله های خطرناک مانند قطعات کامپیوتری ،لامپ ها ، باتری ها، قوطی های رنگ و اسپری یا حتی زباله های عفونی شان را داخل کیسه های مشکی رنگ می ریزند و تحویل می دهند . با این کار هم سلامت خود و محیط زیست شان را تضمین و هم بار مالی کمتری به دولت تحمیل می کنند. 

انجمن زنان زمین و توسعه پایدار

                                                                                                                                             ((راه سبز))

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد